Каква е причината индустриалният таблет да не може да се включва нормално?

Nov 02, 2020

Остави съобщение

Някои клиенти изведнъж не можаха да включат компютъра, след като закупиха индустриален таблет и го използваха за определен период от време. Компанията се тревожеше за работата на машината и не разбираше принципа на конструкцията на индустриалния таблет. Естествено, те не знаеха конкретната причина и как да отидат. работещ.


Каква е причината, поради която обикновеният промишлен таблетен компютър не може да се стартира нормално? Нашето техническо резюме има 10 грешки.


Следващият редактор ще ви научи как да отстранявате проблеми с промишлени таблетни компютри, които не могат да бъдат включени, черни екрани, сини екрани и др. Ако срещнете следните десет често срещани явления на неизправности, анализ и решения за извършване на прост анализ, надявам се да помогна на потребителите които се сблъскват с подобни проблеми.


1. Явление на проблем: натиснете бутона за захранване, няма отговор


Анализирайте проблема: Ако натиснете бутона за захранване, светлинният индикатор на индустриалния таблетен компютър не светва, трябва да се уверим дали захранващият кабел е разхлабен или захранващият адаптер е бил късо съединен и изгорял и дали захранващото напрежение е нормално


Решение: проверете веригата и се уверете, че захранването е нормално.


2. Явление на повреда: Няма реакция след натискане на бутона за захранване и няма дисплей на екрана след включване на индустриалния таблетен компютър.


Анализирайте проблема: вътрешните данни на COMS чипа на дънната платка са повредени от вируси или статично електричество и не могат да бъдат прочетени. Системата не може да бъде стартирана, тъй като самопроверката не може да бъде завършена.


Решение: Свържете се с производителя на дънната платка, за да замените новия COMS чип или намерете BIOS файла, предоставен от производителя на дънната платка, и използвайте горелката, за да го напишете.


3. Явление на проблема: След натискане на бутона за захранване светлината на оптичното устройство мига, индикаторът за подсказване на захранването на дънната платка свети, захранването е нормално, но на екрана няма дисплей.


Анализирайте проблема: Това явление възниква след повреда на процесора. BIOS първо проверява процесора по време на процеса на самопроверка. Процесорът е повреден и не може да премине самопроверката и компютърът не може да се стартира.


Решение: Проверете дали CPU е инсталиран правилно, проверете дали ядрото на процесора е повредено, използвайте метода на замяна, за да проверите дали CPU е повреден, ако CPU е повреден, заменете CPU.


4. Явление на проблема: След натискане на бутона за захранване компютърът на индустриалния панел автоматично ще се изключи незабавно или няма да има отговор.


Анализирайте проблема: Проблемът е ясен дали този индустриален панелен компютър използва дънна платка с вентилатор. За да защитят процесора от устройството за разсейване на топлината, някои производители на дънни платки могат да причинят изгаряне на процесора, без да инсталират вентилатор на процесора или да не се свържат с дънната платка. Когато свържете захранващия кабел на вентилатора на процесора или свържете вентилатора на процесора към SFAN (интерфейс на системния вентилатор), той няма да се зареди.


Решение: Правилно свържете вентилатора на процесора към захранващия интерфейс на дънната платка и потвърдете, че той е свързан към триядрения интерфейс за специален вентилатор на процесора до процесора.


5. Явление на повреда: Няма дисплей или подкана при зареждане, мощността на дънната платка е нормална и процесорът нормален, но няма дисплей на екрана.


Анализирайте проблема: След като компютърът се използва повече от 3 години, напрежението на батерията за настройките на BIOS постепенно намалява и данните не могат да бъдат запазени. Някои дънни платки, използващи ранни чипсети, може да не успеят да завършат явлението за самопроверка, а самата дънна платка няма хардуерни проблеми.


Решение: Купете литиева батерия CR2032, подменете съществуващата батерия на дънната платка, за да завършите самопроверката нормално и след това нулирайте параметрите на BIOS.


6. Явление на проблема: Самопроверката не е завършена след включване на машината и няма" di" звук и непрекъснат GG; di-di-di" издава се звук.


Анализирайте проблема: Според описанието на звука на алармата на BIOS, предоставено от производителя на BIOS (Забележка: На дънната платка няма звук за зареждане, използвана от този производител. Въпреки това, много производители на дънни платки имат аларми за зумер на дънната платка), проблемът обикновено е причинен от паметта, Шансът за повреда на паметта е сравнително малък, повечето проблеми са причинени от окисляване на паметта или лош контакт на гнездото.


Решение: Първо проверете дали златните пръсти, слотовете за памет, чиповете и печатната платка са изгорели. Ако има такива, препоръчително е да замените паметта. Ако не, използвайте гума, за да разтриете внимателно златния пръст и след това поставете отново слота за памет.


7. Явление на проблема: След включване на захранването захранването е нормално, но индикаторът NUM на клавиатурата не мига. Не може да завърши самопроверката.


Анализирайте проблема: контролерът на клавиатурата или I / O чипът на дънната платка са повредени и самопроверката не може да бъде завършена.


Решение: Сменете I / O чипа от производителя и проверете веригата на интерфейса на клавиатурата.


8. Явление на проблема: Няма отговор при натискане на бутона за захранване и индикаторите за захранване и твърд диск не са включени.


Анализирайте проблема: с помощта на мултицет за проверка на изходното напрежение на захранването се установява, че всички 12V, 5V и 3.3V са необичайни, което е много различно от стандартното напрежение и има проблем с вътрешното верига на захранването.


Решение: След подмяна на висококачественото захранване с мощност 300 W, проблемът е решен.


9. Явление на проблем: След натискане на бутона за захранване, индустриалният таблетен компютър не успява да премине самопроверката, дисплеят не се показва и индикаторът на дисплея е оранжев или мига.


Анализирайте проблема: По време на самопроверката графичната карта се провали, не успя да завърши основния хардуерен тест и не успя да стартира.


Решение: Проверете дали златният пръст на графичната карта е окислен или има голямо количество прах в AGP интерфейса, който причинява късо съединение, разтрийте златния пръст с гума и почистете праха в AGP интерфейса с кожа тигър. В същото време използвайте метода на замяна, за да премахнете проблема с повредата на графичната карта. Ако графичната карта е повредена, сменете графичната карта.


10. Явление на проблема: Отстранете частите от корпуса на компютъра с промишлен панел и го тествайте нормално. Когато е инсталиран в кутията, той не може да бъде включен. Понякога корпусът може да се включи нормално, когато корпусът е издигнат, но не може да се включи, след като е положен плоско.


Анализирайте проблема: някои случаи не се правят стандартно, поради което някои дънни платки се деформират след инсталирането или някои дъски се деформират. Дъното на дънната платка е в контакт с корпуса, което води до късо съединение и прави невъзможно зареждането.


Решение: Сменете шасито с добро качество и използвайте стандартни аксесоари, за да инсталирате компонентите.



Изпрати запитване